Punjab government dissolves 20 welfare boards: Dr. Baljit Kaur
Chandigarh, April 28:
Punjab Social Justice, Empowerment and Minorities Minister Dr. Baljit Kaur, on Thursday, informed that Chief Minister Bhagwant Mann led Punjab Government has decided to dissolve as many as 20 welfare boards with immediate effect. The Cabinet Minister said that soon their government will nominate new functionaries of these boards.
Dr. Baljit Kaur said that these welfare boards including Kamboj Welfare Board, Bazigar and Tapprivas Welfare Board, Brahman Welfare Board, Khatri Arora Welfare Board, Dalit Welfare Board, Rai Sikh Welfare Board, Rajput Kalayan Welfare Board, Vimukat Jatti Welfare Board, Prajapat Welfare Board, Saini Welfare Board, Ramgarhia Welfare Board, Aggarwal Welfare Board, Gujjar Welfare Board, Bairagi Welfare Board, Swarankar Welfare Board, Sain Welfare Board, Punjab Muslim Welfare Board, Parvasi Welfare Board, Kanojia Welfare Board and Masih Bhalai Board dissolved with immediate effect.
पंजाब सरकार ने 20 कल्याण बोर्ड भंग किए: डॉ. बलजीत कौर
चंडीगढ़, 28 अप्रैल:
पंजाब के सामाजिक न्याय, अधिकारता एवं अल्पसंख्यक मंत्री डॉ. बलजीत कौर ने आज बताया कि मुख्यमंत्री भगवंत मान के नेतृत्व वाली पंजाब सरकार ने तत्काल प्रभाव से 20 कल्याण बोर्डों को भंग करने का निर्णय लिया है। कैबिनेट मंत्री ने कहा कि जल्द ही उनकी सरकार इन बोर्डों के नए अधिकारियों की नियुक्ति करेगी।
डॉ. बलजीत कौर ने बताया कि इन कल्याण बोर्डों में कम्बोज वैलफेयर बोर्ड, बाज़ीगर और टपरीवास वैलफेयर बोर्ड, ब्राह्मण वैलफेयर बोर्ड, खतरी अरोड़ा वैलफेयर बोर्ड, दलित वैलफेयर बोर्ड, राय सिख वैलफेयर बोर्ड, राजपूत कल्याण वैलफेयर बोर्ड, विमुक्त जाति वैलफेयर बोर्ड, प्रजापत वैलफेयर बोर्ड, सैनी वैलफेयर बोर्ड, रामगढिया वैलफेयर बोर्ड, अग्रवाल वैलफेयर बोर्ड, गुर्जर वैलफेयर बोर्ड, बैरागी वैलफेयर बोर्ड, स्वर्णकार वैलफेयर बोर्ड, सैन वैलफेयर बोर्ड, पंजाब मुस्लिम वैलफेयर बोर्ड, प्रवासी वैलफेयर बोर्ड, कनौजिया वैलफेयर बोर्ड और मसीह भलाई बोर्ड को तत्काल प्रभाव से भंग कर दिया गया है।